Archive for April 2011

comp1 comp6 comp2 comp4

Project completion

15 April 2011

We handed back the keys to our refurbishment and loft extension today.  We’re very pleased that our clients were delighted with the end result.

Even though they were on the other side of the world, they were able to keep in touch with progress through our blog and photographs.  We were assisted by having an excellent (yet affordable) contractor whom we had worked with before.  Their attention to detail combined with our design which made the most of the available space, created a wonderful light filled three storey townhouse from what had been a two storey terrace.

While the build was straightforward we had to win a planning appeal to get the planning permission.  The extra effort was worthwhile since the extension blends in with the original much more successfully than might otherwise have been the case.

As well as the extra space we were also able to get much more light into the interior thanks to the rooflights and new windows which provided new views out of the property.  Our works also remedied some damp, provided a new family bathroom and restored the original proportions of the original bedrooms.

w1 w2 w3 w4

Site visit 08

7 April 2011

A final check on site before carpets get laid and our client returns from a 6 month overseas trip.

They left a small three bedroom terraced house with a very small internal bathroom, and come back to a four bedroom two bathroom townhouse.  The first thing you notice is just how light the hallway is, thanks to the frameless rooflight over the extended stair.  Although the dimensions are quite tight we managed to fit in two more good sized bedrooms and restored the main bedrooms rooms to their original size (the old bathroom had pinched space from two rooms).

The family bathroom is in character with the traditional style of the house while the modern wetroom in the attic provides some luxury in the form of the huge drencher shown above.  The whole house has been decorated and re-carpeted throughout and the outside treated to a lick of paint.

w1 w2

Western Road in Winchester

6 April 2011

Our project at Western Road in Winchester is nearing completion.  The existing kitchen was extended into the side return to create a large kitchen diner and family room.  We stepped the floor down to provide level access to the garden.  This also had the added benefit of increasing the ceiling height.

Our kitchen design provided a large island unit and a bank of tall storage.  The use of painted plaster to form the end panels of the units provides definition, a visual frame to the units and space for the large fridge freezer.  This continues above the units and provides space to hide the extractor ducting.

Our client is really pleased with the project which is another great example of what can be done with off the peg units.